Svenska proffstävlingen är en världsnyhet

För första gången ska herrar och damer göra upp som samma prispengar och titel i en proffstävling på högsta nivå. Historia skrivs när Henrik Stenson och Annika Sörenstam står som värd för Scandinavian Mixed.

Sverige som fostrat fem majorvinnare på damsidan och vid två tillfällen har arrangerat Solheim Cup – 2003 på Barsebäck G&CC och 2007 på Halmstad GK – hade inte haft en tävling med på Ladies European Tour sedan Helsingborg Open vinkade adjö 2015.

2020 kommer de svenska proffsdamerna återigen att få chansen att spela på hemmaplan men de 78 kvinnorna får sällskap av lika många herrar i urpremiären av Scandinavian Mixed hosted by Henrik and Annika. Spelplatsen är Bro Hof Slott Golf Clubs Stadium Course i Upplands-Bro utanför Stockholm.

Det är första gången som en proffstävling på allra högsta nivå låter damer och herrar att göra upp om samma titel och prispengar – 1,5 miljoner euro (motsvarande 16,8 miljoner kronor).

De två majorvinnarna Henrik Stenson och Annika Sörenstam fungerar som tävlingens värdpar. Stenson spelar medan Sörenstam kan fokusera helt och hållet på arbetet utanför repen.

Så här säger Henrik Stenson i ett pressmeddelande:

– Jag är extremt taggad att vara värd för Scandinavian Mixed och att vara det tillsammans med Annika, som är en av de bästa golfspelarna världen har skådat. Att herrarna och damerna kommer att spela sida vid sida kommer även ytterligare framhäva det som är så fantastiskt med golfen. European Tour har visat vägen vad gäller innovativa format och jag tror mycket väl att detta spelsätt kan etablera sig för framtiden.

Så här säger Annika Sörenstam i ett pressmeddelande:

– Jag är oerhört glad att få vara värd för Scandinavian Mixed tillsammans med Henrik på hemmaplan, i Sverige, de kommande tre åren. Att spela damer och herrar i en kombinerad tävling är spännande för fansen i Sverige men också på den globala arenan där vi fortsätter att visa att golf är för alla. Sedan jag avslutade min proffskarriär 2008 har jag lagt mycket tid på min stiftelse Annika Foundation genom att arbeta med juniorer runt om i världen. Denna tävlingen är ännu ett redskap att få golfen närmare den yngre generationen i Sverige och för dem som ser tävlingen runtom i världen.

Scandinavian Mixed hosted by Henrik and Annika är planerad till 11–14 juni – veckan före herrmajorn US Open.

100 dagar kvar🤩💯 Följ med bakom kulisserna tillsammans med Henrik Stenson & Annika Sorenstam inför Scandinavian Mixed😊Köp biljetter här: https://scandinavianmixed.ebiljett.nu

Publicerat av Scandinavian Mixed Tisdag 3 mars 2020