Scheffler vann på Augusta - Gävle GK

Scheffler vann på Augusta

Det var mindre än två månader sedan som 25-åriga Scottie Scheffler tog sin första seger på PGA Tour i Phoenix Open. 

Igår tog han hem The Masters på Augusta National, efter en imponerande och jämn uppvisning med fyra ronder under par i tuffa förhållanden. 

Scheffler, som föddes i New Jersey men som bott större delen av sitt liv i Texas, har haft ett minst sagt imponerande 2022. Utvecklingskurvan har pekat spikrakt uppåt och segern på Augusta National var Schefflers fjärde på sex starter. Han befäster sin position som världsetta och har hastigt gjort sig själv till spelaren att slå framöver. 

– Jag är nästan mållös. Att vinna här och få komma tillbaks hit och spela resten av livet är ofattbart roligt, sa den nyblivne majorsegraren efter sin rond på 71 slag. 

Scheffler slutade på tio under par totalt och vann med tre slag före starkt spurtande nordirländaren Rory McIlroy, som slog till med veckans bästa rond på söndagen, 64 slag, efter att ha slagit i ett läckert bunkerslag på det 72:a hålet. 

Australiern Cameron Smith, som låg tvåa inför sista ronden, var ett tag tidigt sista ronden bara ett slag bakom Scheffler, men tappade till en tredjeplats efter bland annat en trippelbogey på det tolfte hålet. Smith delade tredjeplatsen med irländaren Shane Lowry. Norske Viktor Hovland slutade på en delad27:e plats, 14 slag bakom segrande Scheffler.