FlightScope

Bli en bättre golfspelare med hjälp av radarteknik

FlightScope® används av instruktörer såväl som tourspelare, samt inom custom fitting och utrustningsutveckling och –tillverkning över hela världen. Systemet använder sig av dopplerradarteknik som mäter det mesta hos golfspelaren – från klubbhuvudets rörelse och hastighet, till spinn, attackvinkel, slaglängd med olika typer av klubbor, till bollens flykt och hastighet. Med hjälp av informationen som samlas in kan man till exempel ta fram den för dig ultimata utrustningen eller produkten vid en custom fitting, eller skapa en översiktlig informationsbank som kan hjälpa dig lättare förstå och se hur du kan utvecklas som golfspelare vid exempelvis en svinglektion.

FlightScope® grundades 1989 av Henri Johnson, för att mäta projektiler i samarbete med det amerikanska försvaret. Efter knappa tjugo år inom försvarsbranschen insåg man potentialen i att applicera tekniken inom sportens värld, och tog klivet in i nästa bransch. Succén var given, och idag används FlightScope® inom kricket, tennis, baseboll och, sist men inte minst, vår kära golf.

FlightScope@ är idag baserat i Orlando, Florida, som av många anses vara en nyckelplats inom golfindustrin. Även om tekniken har anammats inom sportvärlden har FlightScope® fortfarande en grund inom det militära, och samarbetar idag med försvaret i över 24 länder.

FlightScope@ är en produkt i världsklass och ett utomordentligt verktyg för att hjälpa dig hitta rätt utrustning – eller rent av bli en bättre golfspelare.