info@pqgavle.se
Ring oss: 026-12 14 10
 

Custom fitting

Custom fitting

Anpassa din utrustning

I klubbens svingstudio jobbar vi med anpassning av klubbor för just dig. Det är materialet som ska anpassar efter dig och inte tvärt om. För att göra detta på bästa sätt använder vi "Trackman" som är det vassaste verktyget när det gäller slaganalys. Den ger oss exakt det beslutsunderlag vi behöver när vi ska bygga en driver eller ett järnset efter din sving och dina förutsättningar.

Viktiga parametrar

Med hjälp av Trackman får vi värdefull information om vad som händer med klubban under sivngen. Den läser, bland annat, av klubbans hastighet, svingspår och”angle-of-attack”. Den läser även av vad som händer med bollen. För att få ut maximal längd med drivern är det viktigt att hitta rätt utgångsvinkel på bollen samt få optimalt spinntal.

100% tillförlitlighet

Till skillnad från traditionella analysverktyg mäter Trackman den faktiska bollbanan i realtid. Det handlar alltså inte om någon beräknad bollbana (som med andra mindre avancerade verktyg) utan det är med 100% precision den verkliga bollbanan som visas, den mäter bollbanan i upp till 7 sekunder vilket är hela bollflykten.

Klubbjämförelser

Med Trackman kan man på ett mycket överskådligt sätt jämföra slagresultaten med olika typer av klubbor, exempelvis olika drivers. På bilden visas resultatet av två klubbor, hur långt bollarna har gått och inom vilken omkrets dessa ligger. I samma bild kan sedan resultaten för fler klubbor jämföras.

Total överblick

Trackman ger en mängd information som vi har nytta av vid den slutliga specifikationen av en enskild klubba eller ett set. Faktorer som bland annat carry, längd, klubb- och bollhastighet, ”smash-factor”, spinn och bollens utgångsvinkel vägs samman och ställs i relation till spelarens svingteknik och målsättningar. Här kan vi också göra simuleringar, exempelvis hur en bättre bollträff skulle påverka slagets längd och precision.

 

Golflektioner i Gävle

 

Golflektion Gävle

TrackmanSwing catalyst

Ian Poulter testar Trackman

PQ Gävle